Bodrogköz Kincsei Bölcsőde - Cigánd
Szülőknek PDF Nyomtatás E-mail

 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Kisgyermekük hamarosan bölcsődés lesz.  A szülőktől, az édesanyától való elválás, a közösségbe való beilleszkedés, az új környezet, az idegen felnőttek elfogadása mind-mind nehézségekkel jár a kisgyermek számára. Ezeket a nehézségeket kiküszöbölni nem lehet, de megkönnyíteni igen.  A fokozatos szülővel történő beszoktatás nagy segítséget jelent a kisgyermek számára.

A beszoktatás előtt a gondozónő a család otthonában találkozik először a gyermekkel, a szülő jelenlétében. Saját környezetében teremt kapcsolatot, ismerősként találkozik a gyermek a bölcsődében a gondozónővel. A bölcsődében a szülők jelenléte biztonságot ad a kisgyermeknek és megkönnyíti az új környezethez való alkalmazkodást.

A kisgyermek és a gondozónő között fokozatosan kialakuló érzelmi kötődés segíti a környezet elfogadását, megkönnyíti a beilleszkedést. Az első nap egy órát töltenek a csoportba a szülővel, majd fokozatosan emelkedik a bent töltött idő. A beszoktatás első hetében a szülővel együtt, a második héten már a szülő állandó jelenléte nélkül, de rövidebb és fokozatosan emelt idővel történik. Az első napokban a szülő végzi a gondozási műveleteket, melyet a gondozónő megfigyel. Harmadik- negyedik naptól a gondozónő fokozatosan veszi át a szülőtől a gyermekkel kapcsolatos teendőket.

A gyermek ébrenléti ideje alatt a szülő rövidebb- hosszabb ideig távozhat a csoportszobából. A gyermekkel megbeszélve hagyja el a csoportszobát, így tudatosítja a gyermekben, hogy nem hagyja itt, ezekből a kis szokásokból a gyermek megtanulja, hogy biztonságban érezheti magát. Az alvás jelenti a legnehezebb gondot, ezért a szülő még a második hét végéig is itt tartózkodik a bölcsődében az alvás ideje alatt, illetve az ébredés várható időpontjában.

A beszoktatás menetében figyelembe vesszük a gyermek otthoni szokásait is.

 

2012. február 26.

 

 

 

Tisztelt Szülő!

Cigánd Város Önkormányzata 2012. szeptember hó 1. napjától beindítja a bölcsődei szolgáltatást. Az intézmény ellátási területe a Bodrogköz egészére kiterjed. A bölcsődei ellátás 20 hetes kortól vehető igénybe, a felső korhatár három év, amely a feltételek fennállása esetén egy évvel kitolódhat.

Az intézmény egész évben, hétfőtől péntekig, reggel hét órától 17 óráig, kulturált környezetben, új építésű épületben, saját játszótérrel, és szakképzett személyzettel várja a gyermekeket mind Cigándról, mind a környező településekről.

Az ellátás igénybe vételéért térítési díjat kell fizetni. Ezt az összeget a férőhely rendelkezésre tartásáért kell fizetni, így ez a ténylegesen igénybe vett napok számától független, a hónap összes munkanapjára ki kell fizetni.

A díj összege előre láthatólag 5000 – 8000 forint közé esik majd, amely magában foglalja az étkezés díját is.

Mindezek alapján kérem, hogy a mellékelt nyomtatványon nyilatkozzon arról, hogy a fenti feltételek mellett a bölcsődei ellátást előre láthatólag igénybe kívánja-e venni.

A nyilatkozat az előzetes igényfelmérést szolgálja, kitöltése nem keletkeztet beíratási kötelezettséget.

Cigánd, 2012. április 11.

 

Gál Béla jegyző jogkörében eljárva:

Dr. Szepesy Márk aljegyző

Nyilatkozat

  Free joomla templates, domain name check.

Névnap

Ma 2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Statisztika

Tagok : 1
Tartalom : 12
Tartalom találatai : 24189

Ki olvas minket?

Oldalainkat 2 vendég böngészi
p1010147.jpg